Suklaajuustokakku


Suklaakakku sopii jokaiseen juhlaan.

250 g piparin muruja
50 g voita
50 g Oivariinia
6 liivatelehteä
400 g taloussuklaata
400 g tuorejuustoa (maustamaton)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kahvia
6-8 dl kuohukermaa

Sekoita keksinmurut pehmeään voihin ja Oivariiniin käsin ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet jääkylmään veteen likoamaan jääkaappiin. Sulata suklaa mikrossa, sekoita useasti. Sekoita tuorejuusto ja suklaa keskenään. Vaahdota kerma.

Purista vesi liivatelehdistä ja laita talouspaperin päälle kuivumaan. Kiehauta kahvi kattilassa ja liota liivatelehdet siihen. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele vaahdotettu kerma lopuksi sekaan ja kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kommentit

Suositut tekstit