Sienirisotto



Olen aina tykännyt risotoista ja ne kelpaavat hyvin myös muullekin perheelle. Teen tällä samalla kaavalla kaikki risotot, vaihdan vain sienet vaikkapa kurpitsaan.

3 dl risottoriisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
50 g parmesania raasteena
250 g mascarpone-juustoa
300 g kantarelleja tai suppilovahveroita (paistettu ja pakastettu)
suolaa ja mustapippuria

Kuullota pilkotut sipuli ja valkosipulit öljyssä ja lisää riisi raakana pannulle. Jatka kuullottamista viitisen minuuttia. Lisää valkoviini ja anna imeytyä kokonaan. Lisää kasvisliemi kauhallinen kerrallaan, seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on täysin imeytynyt.

Lisää paistetut sienet, parmesanraaste sekä mascarpone. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nauti!

Jos käytät tuoreita sieniä, niin paista ne ensin omalla pannullaan "kuiviksi". Jos käytät kuivattuja sieniä, niin liota niitä ensin. Sienien määrä on arvio, eikä se tässä ruuassa ole niin justiinsa, niitä voi laittaa maun mukaan.

Kommentit

Suositut tekstit