Kukkakaalimakaronilaatikko
Meidän perheen terveellisempi versio makaronilaatikosta.
800 g kukkakaalia
400 g jauhelihaa
purkillinen kirsikkatomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
3 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
400 g tomaattimurskaa
pussillinen juustoraastetta
1 dl makaronia
Paista jauheliha, lisää sipulit, tomaattipyree ja mausteet, paista niin että sipulit pehmenevät. Lisää tomaattimurska ja hauduta. Keitä makaronit.
Viipaloi kukkakaali ohuiksi viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kasvikset, jauhelihakastike ja makaronit uunivuokaan. Paista 200 asteessa puoli tuntia kannella tai foliolla peitettynä.
Ota vuoka pois uunista ja sekoita. Lisää juustoraaste päälle ja paista vielä sen aikaa, että juusto saa kauniin värin.
Alkuperäinen resepti: Perinneruokaa prkl
Kommentit
Lähetä kommentti