Linssicurry



Mausteinen ja samalla perinteisen makuinen "riisiä ja kastiketta" -ruoka, joka täyttää vatsan ääriään myöten.

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
2 tl paprikajauhetta
2 tl currya
Chiliä
2 dl kuivia punaisia linssejä
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
puoli pussia pakastepinaattia
2 dl kermaa
200 g pakastettuja herneitä
rypsiöljyä
Riisiä

Laita riisi ohjeen mukaan (neljälle) kiehumaan.

Pilko sipuli sekä valkosipuli ja kuutioi tomaatti. Lorauta kattilan pohjalle reippaasti rypsiöljyä, kuumenna ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon tomaatit ja mausteet.

Huuhtele linssit huolellisesti lävikössä. Lisää linssit kasvisten sekaan ja kaada päälle vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pakastepinaatti. Anna hautua 10 minuuttia kannen alla aina välillä sekoittaen. 

Lisää lopuksi kerma sekä herneet ja anna hautua vielä 5 minuutin ajan. Tarjoile täysjyväriisin kera.

Alkuperäinen resepti: Vegaanihaaste.fi

Kommentit

Suositut tekstit