Kalapata
Olen tuoreen kalan ystävä, mutta haasteeksi tuppaa syntymään se, että kauppareissulla ei aina juuri silloin ole hyvää tuoretta kalaa saatavilla. Silloin pakastekala pelastaa.
500 g pakastekalaa, esim. seitiä
2 dl kalaliemi (2 dl vettä 1/3 liemikuutio)
1 lime
2 sipulia
2 paprikaa (punainen ja keltainen)
oliiviöljyä
suolaa
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 dl kookoskermaa
3 valkosipulinkynttä
1 prk ruokakermaa, esim. curry & chili
Tuoretta korianteria
Suolaa ja sitruunapippuria
6 Perunaa
Ota pakastekala ajoissa sulamaan. Valmista kalaliemi mikrossa. Pese lime huolella ja raasta puolikkaasta limestä kuori ja purista limen mehut pieneen kulhoon odottamaan.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pese paprikat ja leikkaa suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Paista sipulit ja paprikat öljyssä paahteisen ruskeiksi. Lisää tölkkitomaatit, kookoskerma ja kalaliemi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Riko lastalla tomaatit pienemmäksi.
Laita perunat kiehumaan.
Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se on keittynyt kasaan. Lisää ruokakerma ja limen mehu sekä kuoret ja anna kiehua vielä 10–15 minuuttia.
Kuivaa sulanut kala talouspaperilla ja mausta sitruunapippurilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista kalat kypsiksi. Nosta kalat pataan ja sekoita kastikkeeseen, anna muhia kannen alla muutama minuutti. Nauti kalapata perunoiden kanssa.
Alkuperäinen resepti: soppa365.fi
Kommentit
Lähetä kommentti